2018 m. Vilniaus rajono grindų riedulio čempionatas

Gegužės 17 d. Rudaminos „Ryto“ gimnazijos sporto salėje vyko 2018 m. Vilniaus rajono grindų riedulio čempionatas. Jame dalyvavo Rudaminos „Ryto“, Rudaminos Ferdinando Ruščico (abi komandas treniruoja V. Vilipas) ir Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijų riedulininkai (treneris S. Barevičius), prie jų taip pat prisijungė Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos (treneris M. Voitkevič) ir Mostiškių mokyklos-sporto centro komandos (trenerė R. Kozlovska).

Varžybų pradžioje nacionalinės kategorijos teisėjas Jurijus Jakubovskij supažindino visus žaidėjus su taisyklėmis (su juo kartu teisėjavo nacionalinės kategorijos teisėjas Kęstutis Mikutis). Pirmose rungtynėse susitiko Nemėžio ir Mostiškių komandos. Antrose sprendėsi, kas pateks į finalą: Mostiškių ar Rudaminos „Ryto“ gimnazijos sportininkai. Tai buvo atkakli kova, kurią minimalia persvara 3:2 laimėjo debiutantai Mostiškių mokyklos-sporto centro sportininkai. Antrame pusfinalyje susitiko Marijampolio ir Rudaminos Ferdinando Ruščico komandos. Dėl 3 vietos kovojo Marijampolio ir Rudaminos „Ryto“ gimnazijų riedulininkai, laimėję rezultatu 5:2 pergalę šventė Marijampolio M. Lukšienės gimnazijos sportininkai. Finale susitiko Ferdinando Ruščico gimnazijos ir Mostiškių mokiniai. Nuo pat pirmų minučių pranašumą įgijo rudaminiečiai, jie savo varžovus įveikė rezultatu 12:2 ir pelnytai tapo rajono čempionais.

Komandos apdovanotos taurėmis, žaidėjai prizininkai Vilniaus rajono savivaldybės medaliais. Apdovanojimus įteikė grindų riedulio federacijos prezidentas A. Ilgevičius ir vyr. teisėjas V. Vilipas. Geriausi kiekvienos komandos žaidėjai apdovanoti LGRF taurėmis.