Svečiuose pas bites

Gegužės 20 d. minima Pasaulinė bičių diena. Šiai dienai paminėti buvo vykdomas Respublikinis ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių darbų projektas ,,Svečiuose pas bites“.  Jis vyko nuo balandžio 1 d. iki gegužės 20 d. keliais  etapais:

I-asis etapas: vaikai susipažino su bitės gyvenimo būdu ir bitininkyste, sužinojo nemažai įdomių faktų apie bites. Pasitelkę smulkiąją tautosaką, mažieji bičių mylėtojai minė mįsles, išgirdo nemažai patarlių, skaičiuočių, eilėraščių bei pasakų, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, dainavo  daineles apie bitutes.

II-asis etapas: naudodami įvairias medžiagas ir priemones ugdytiniai kartu su savo tėveliais ir mokytojomis pasigamino erdvines bites, kuriomis papuošė savo įstaigos grupes bei kiemus Pasaulinei bičių dienai paminėti. Nuotraukos ir kūrybiniai darbeliai buvo atsiųsti į virtualią parodą, kurią organizavo Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytojos.

Labai džiaugiamės, kad prie mūsų projekto prisijungė ne tik iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikučiai, bet ir pirmų klasių mokiniai. Dėkojame visiems bičių mylėtojams ir medaus mėgėjams už dalyvavimą. Siunčiame jiems padėkos raštus ir kviečiame pasižiūrėti bei pasidžiaugti akimirkomis minint Bičių dieną.

 

Žana Zažecka, priešmokyklinio ugdymo mokytoja