Žolės riedulio lygos finalinis etapas

LŽRF vaikų U-12 (berniukų) žolės riedulio lygos finalinio etapo metu paaiškėjo pajėgiausios šios amžiaus grupės komandos ir geriausi žaidėjai. Finaliniame etape dalyvavo šešios komandos iš Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus ir Širvintų. Puikus oras, daugybė atkaklių kovų, gera nuotaika, medaliai, taurės ir visiems dalyviams gaivinantys ledai – taip trumpai galima apibūdinti finalinį U-12 amžiaus grupės etapą Šiauliuose.
Komandos buvo suskirstytos po tris į dvi grupes. A grupėje susitiko Šiaulių riedulio akademijos komanda ir Vilniaus rajono SM. B grupėje kovojo Vilniaus, Panevėžio ir Širvintų ekipos.
Mūsų rajono Rudaminos žolės riedulininkų komandą sudarė „Ryto“ ir Ferdinando Ruščico gimnazijų sportininkai. Jie rezultatu 4:1 įveikė Šiaulių akademijos antrąją komandą ir 1:3 nusileido šiauliečių pirmajai komandai.
Pirmąsias vietas A ir B grupėse užėmusios komandos susitiko finale ir kovojo dėl aukso medalių – nugalėjo Šiaulių riedulio akademijos pirmoji komanda, kuri įveikė Vilniaus HC „Pietų meteoras“ riedulininkus rezultatu 4:0.
Dėl trečios vietos užvirė atkakli kova tarp Vilniaus rajono SM riedulininkų ir Panevėžio SC auklėtinių. Pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 3:3 (teisėjai suklydo skaičiuodami rezultatą ir neįskaitė vieno Vilniaus rajono sportininkų įvarčio), tad nugalėtojai paaiškėjo tik po baudos smūgių serijos. Jaunieji Panevėžio SC riedulininkai įmušė daugiau įvarčių ir pasipuošė bronzos medaliais. Vilniaus rajono SM šį kartą liko šalia prizininkų pakylos – užėmė 4 vietą.
Trečiąsias vietas grupėse užėmusios Širvintų ir Šiaulių riedulio akademijos komandos varžėsi dėl penktosios ir šeštosios vietų. Šiauliečiai išplėšė pergalę rezultatu 3:1 ir bendroje įskaitoje buvo penkti.
Pirmenybės baigėsi prizų dalybomis. Asmeniniai prizai įteikti geriausiems komandų žaidėjams, medaliai ir taurės prizininkams, o ledai – visiems dalyviams ir palaikymo komandoms.