„Ryto“ gimnazijos šventė

Rugsėjo 27- osios rytą rudaminiečiai šypsodamiesi dairėsi į „Ryto“ gimnazijos kieme šurmuliuojantį geltonais akcentais pasipuošusių mokinių būrį. Tradicinės gimnazijos vardadienio šventės seniai nebestebina Rudaminos gyventojų. Tik niekas nesitikėjo, kad smagiai nusiteikusių, geltonomis saulėmis mosikuojančių gimnazistų gretos patrauks miestelio gatvelėmis.

Pirmus nustebinome kaimynus- F.Ruščico gimnazijos atstovus. Iškvietę ir garsiu „Ačiū“ bei maža atminimo dovanėle padėkoję už gražią kaimynystę, darniu būriu nukeliavome padėkoti tų įstaigų, kurių atstovai rūpinasi mūsų laisvalaikiu ir gerove- Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro, Vilniaus rajono savivaldybės Centrinės bibliotekos bei Rudaminos seniūnijos darbuotojams. Matydami dėkojantį besišypsančių gimnazistų būrį, jie taip pat šypsojosi ir mojavo rankomis. Kai priartėjome prie  Rudaminos Švč. Mergelės Marijos, Gerosios Patarėjos, bažnyčios, iš už debesėlio išlindo saulė.  Ramūs ir rimti bažnyčioje sulaukėme kunigo palaiminimo. Smagiai, su padėkomis ir trumpais stabtelėjimais ties Rudaminos meno mokykla, ambulatorija, vaikų lopšeliu-darželiu „Ąžuoliukas”,  grįžome į gimnazijos kiemą.

Po trumpo atokvėpio prasidėjo įvairiausi renginiai- pradinukai varžėsi stadione, vyresnieji bėgo maratoną, klasių komandos dalyvavo orientaciniame žaidime „Išgelbėk „Rytą“, likusieji mokyklos kieme smagiai traukė virvę, fotografavosi, ruošė arbatą. Visų varžybų nugalėtojus sveikino, jiems rankas spaudė, medalius ir taures teikė Edvinas Krungolcas – Lietuvos penkiakovininkas, olimpinių žaidynių prizininkas, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiaus kavalierius. Tai buvo nepamirštamos akimirkos.

Paskutiniai, jau tradiciniai šventės akcentai- bendras šokis, mokyklos apjuosimas ir bendra nuotrauka. Ruošdamiesi pastarajai, šį kartą suformavome saulę- šilumos, draugystės ir „Ryto“ gimnazijos simbolį. Skirstėmės namo širdyse išsinešdami  po dalelę „Ryto“ saulės šviesos.