Mokslo ir žinių šventė Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje

Kai draikosi voratinkliai, žiburiuoja ant ražienų ir žalių stiebų, o paukščių  pulkai į pietus išsineša vasaros svajas, ne vieno mūsų širdis nusmelkia nerimas, sumišęs su džiaugsmu. Rugsėjis… Margaspalvių jurginų galvos siūbuoja vėjyje – rugsėjis. Virpulys vis dažniau nubėga medžių viršūnėmis – rugsėjis. O mes visi išleidžiame, palydime arba patys einame… Į Mokyklą…

Rugsėjo 3-iosios rytą kupini džiaugsmo ir šventinio nerimo Rudaminos „Ryto“  gimnazijos kieme rikiavosi mokiniai,  mokytojai, tėvai. Visi nekantriai laukė tų, kam ši šventė pirma, ir tų, kam paskutinė. Skambant mokykliniam varpeliui plojimais buvo pasitikti gimnazijos pirmokai ir abiturientai. Nedrąsi pirmokėlio ranka jų  delne ne vienam suvirpino širdį, o abiturientams tai buvo tarsi pasimatymas su vaikyste, priverčiantis suprasti, jog atėjo laikas subręsti, apsispręsti dėl ateities.

Šventę tęsė mokyklos direktorius R. Maniuška šiltai ir draugiškai pasveikinęs visus su Mokslo ir žinių diena, sėkmės naujais mokslo metais linkėjo Vilniaus rajono Švietimo skyriaus specialistė Nijola Ragucka. Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė abiturientai, šalia jų stovintys pirmokai drąsiai deklamavo išmoktas eiles. Visus nudžiugino smagus pradinukų šokis ir IGa klasės sveikinimas bei kiekvienai klasei įteiktas simbolinio šventinio pyrago gabalėlis. Šventę vainikavo ir mokinius į klases palydėjo smagi V. Kernagio daina, kurią kartu atliko direktorius, mokiniai, tėveliai.

Geltoni grūdai byra į žemę…

Gelstantys lapai čeža po kojomis…

Darželiuose linksta  jurginų žiedai…

Į gelsvus suolus sėdasi mokiniai…

Grūdai – duonai, lapai – žemei, gėlės – grožiui, o žinios – ateičiai. Tad linkime visiems darbingų, kūrybingų ir linksmų naujų mokslo metų, kad įgytos žinios padėtų kurti ateitį!

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja
Inga Lapkauskienė