Kaip aplinka keičia žmogų

Vasario–balandžio men. IG klasių mokiniai dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos ir dailės veikloje „Kaip aplinka keičia žmogų“, kurios metu analizavo Oskaro Vaildo romaną „Doriano Grėjaus portretas“, aprašė pasirinktą portretą, atliko kūrybinį darbą ir apibendrino rezultatus.
Skaitydami O. Vaildo romaną „Doriano Grėjaus portretas“ gimnazistai apibūdino pagrindinį veikėją, stebėjo nutapyto portreto pokyčius, aptarė jų priežastis. Naudodamiesi įgytomis žiniomis, dailės kūrinio apibūdinimo lentele, papildomais klausimais ir šaltiniais internete mokiniai aprašė pasirinktą portretą. Vėliau naudodamiesi įgytomis žiniomis mokėsi pavaizduoti portrete du skirtingus pokyčius, nulemtus aplinkos, išgyvenimų ar įvykių, aprašė atliktą kūrybinį darbą.
Apibendrindami rezultatus mokiniai pažymėjo, kad integruota veikla jiems patiko, nes buvo įdomu integruoti tokius skirtingus mokomuosius dalykus, sužinojo ir išmoko daug naujo, taip pat įvertino savo darbą: kas buvo sunku, kas pavyko geriausiai, ką galėtų padaryti geriau.