Spalvingoje eilėraščių pievelėje

Atskubėjus pavasariui, Jonavos lopšelis-darželis „Dobilas“ organizavo mažųjų skaitovų konkursą „Spalvingoje eilėraščių pievelėje – 2021“ ir kvietė mažuosius poetinio žodžio mylėtojus susiburti, pasidžiaugti žodžių žaismu, vaizdingumu ir ritmu. Konkurso tikslas – padėti atskleisti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų gabumus poezijos mene, skatinti kūrybinius polinkius.

 Skaitovų konkursas – graži šios įstaigos tradicija. Šiais metais 10-asis, jubiliejinis skaitovų konkursas vyko virtualiu būdu, jame dalyvavo mažieji skaitovai iš Kauno, Šiaulių, Druskininkų, Kretingos, Marijampolės, Raseinių, Vilniaus, Jonavos miestų ir rajonų, tarp kurių buvo ir mūsų gimnazijos priešmokyklinės grupės „Pelėdžiukai“ ugdytiniai, kurie savo pasirodymais garsino mūsų mokyklos vardą. Didžiuojamės  ir dėkojame priešmokyklinio ugdymo mokiniams Austėjai Š., Samantai K., Dovydui Emiliui D., Gertautui L. už dalyvavimą. Nuoširdžiai sveikiname Samantą K., Dovydą Emilį D., tapusiais konkurso laureatais ir konkurso nugalėtoją Austėją Š., laimėjusią III-ąją vietą virtualiame respublikiniame mažųjų skaitovų konkurse „Spalvingoji eilėraščio pievelėje – 2021“. Visi nugalėtojai ir laureatai apdovanoti diplomais, visi kiti padėkos raštais už dalyvavimą, bei simbolinėmis atminimo dovanėlėmis.

Konkurso organizatoriai, Jonavos lopšelio-darželio „Dobilas“ kolektyvas, labai džiaugiasi ir dėkoja pedagogams bei tėveliams už pastangas vaikams skiepyti meilę ir pagarbą kalbai, poezijai.

Žana Zažecka, priešmokyklinio ugdymo mokytoja