„Knyga – mano draugas“

Ilgalaikis netradicinės pamokos kūrybinis mokinių projektas „Knyga – mano draugas“

Nuo š. m. rugsėjo mėnesio Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje 7b klasėje startuoja ilgalaikis kūrybinis projektas – „Knyga – mano draugas“ . Projekto tikslas – puoselėti asmenybės vertybių sistemą, plėsti literatūrinį, kultūrinį akiratį, kūrybiškumą, socialinę, pažinimo kompetencijas.

Mokiniai kiekvieną mėnesį pristato perskaitytą knygą iš rekomenduojamų knygų sąrašo. Pristatymo būdai labai įvairūs: nuo pagrindinio veikėjo analizės, labiausiai patikusios knygos turinio ištraukos pristatymo, įsimintiniausių citatų rinkimo iki pateikčių ir sceninės patirties. Lapkričio mėnesio nuotolinio mokymo metu 7b klasės mokiniai užklasinio skaitymo pamokai „Knyga – mano draugas“ parengė pateiktis, kurias vieni kitiems demonstravo, pasakojo nuotoliniu būdu. Darbai originalūs, kūrybiški, įdomūs. Vienų pateiktys atsiveria tarsi užuolaidos, kitų – tarsi glamžomas popierius, trečių – su muzikiniais intarpais ar dangaus žvaigždėmis. Mokiniai noriai skaito knygas, stengiasi sklandžiai pasakoti, originaliai apipavidalina ir drąsiai rekomenduoja skaityti knygas ne tik savo klasės ar kiemo draugams, bet ir mokytojams, tėvams, seneliams.

Smagu matyti vaiką, skaitantį knygą. Apie tai rusų literatūros klasikas L.N.Tolstojus yra sakęs: „Gera knyga – tarsi pokalbis su protingu žmogumi: teikia žinių, moko apibendrinti tikrovę, suprasti gyvenimą”. Linkiu prasmingų pokalbių!

Geriausi mokinių darbai:

Andrius D. Poliana

Emil T. Kortų paslaptis

Emilija S. Nežudyk strazdo giesmininko.

Luneta Č. Siuntėjas.

Osvaldas S. Oskaras Lutsas

Patricija M. Siuntėjas

 

Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja
Rita Rudalevičiūtė