Konkursas „Istorijos kriviai“ skelbia nugalėtojus

Šalčininkų rajono I-IV klasių gimnazistams, besidomintiems Lietuvos istorija, jau tapo tradicija besibaigiant kalendoriniams metams susitikti Butrimonių Anos Krepštul gimnazijoje, kuri jau aštuntą kartą visus sukviečia į viktoriną „Lietuvos istorijos kriviai“.

Šiais metais buvo užsiregistravusios aštuonios Šalčininkų rajono gimnazijų komandos bei Vilniaus r. Rudaminos ,,Ryto” gimnazija. Viktorinos dalyvių laukė gimnazijos vyr. istorijos mokytojo Andrejaus Šilobrit parengtos užduotys. Jauniesiems istorijos žinovams iš pradžių reikėjo remtis pateikto vaizdinio šaltinio informacija ir atsakyti į pateiktus klausimus, po to teko peržiūrėti Lietuvos įdomiosios istorijos filmo ištrauką ir, remiantis pateikto filmo informacija bei turimomis žiniomis, atsakyti į klausimus, taip pat įrašyti praleistas pozicijas istorinio pobūdžio tekste. Buvo užduočių, kuriose reikėjo sugrupuoti įvykius chronologine seka nurodant amžių ir dešimtmetį. Visiems patikusi ir privertusi sutelkti dėmesį bei regimąją atmintį buvo ta užduotis, kurią atlikdami viktorinos dalyviai turėjo atpažinti istorinę asmenybę, nurodyti gyvenimo laikotarpį.

Viktorinos dalyviai jaudinosi, tarėsi, stengėsi atsakinėti kuo tiksliau. Šis renginys yra puiki galimybė pasitikrinti istorijos dalyko žinias, įsitikinti, ar nėra žinių spragų, nuspręsti, ką dar reikėtų pakartoti bei gilinti. Džiugu, kad komandos gerai atliko užduotis.

Smagu sveikinti ir viktorinos nugalėtojus: I-oji vieta skirta Šalčininkų Eišiškių S. Rapolionio gimnazijos komandai, II-oji vieta teko Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijos komandai, III –iąja vieta džiaugėsi Eišiškių gimnazijos komanda.