Interaktyvus spektaklis pagal Š. Pero pasaką „Raudonkepuraitė ir Vilkas”

Priešmokyklinio ugdymo grupės ,,Ežiukai”, ,,Pelėdžiukai” ir ,,Nykštukai” dalyvavo  interaktyviame spektaklyje pagal Š. Pero pasaką „Raudonkepuraitė ir Vilkas”. Žiūrovai ir aktoriai klasikinę pasaką apie mergaitę ir jos kelionę per mišką pas močiutę kūrė kartu dalyvaudami spektaklyje. Drąsiai užlipę į sceną iš žiūrovų salės, kartu su Raganiukės teatro aktoriais, vaikai vaidino pasakos herojus ir tapo tikromis teatro žvaigždėmis. Taip pat vaikai savo akimis galėjo pamatyti, kaip kuriamas teatras. Mažieji aktoriai scenoje pasirodė su teatro kostiumais ir teatriniu grimu. Raganiukės teatro aktoriai skirtingais balsais šmaikščiai įgarsino vaidinančius vaikus. Visa žiūrovų salė buvo įtraukta į spektaklio kūrimą – ošė dideliais medžiais, karkė varnomis, pūtė šiaurės vėju…

Edukacinio interaktyvaus spektaklio tikslas – supažindinti vaikus su pasaulinio garso klasikine pasaka, jos siužetu bei interpretacija.

Uždaviniai: ugdant vaikų kūrybiškumą, skatinti vaikus kurti personažus bei improvizuoti, kurti erdvę vaiko saviraiškai,  skatinti aktorių bei žiūrovų komunikaciją, padėti vaikams nugalėti scenos baimę, suteikti pasitikėjimo savimi.