Edukacinis-kūrybinis užsiėmimas

Lapkričio 4 d. Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje vyko anglų kalbos paskaita ir edukacinis-kūrybinis užsiėmimas I-IIG klasių mokiniams „Nigeria‘s culture and beliefs“, kurią surengė anglų kalbos vyresn. mokytojos J.Ježovienė ir K.Stankevič. Renginyje dalyvavo šešios rajono gimnazijos: Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazija, Vilniaus r. Pagirių gimnazija, Vilniaus r. F.Ruščico gimnazija, Vilniaus r. M.Lukšienės gimnazija, Vilniaus r. Juodšilių Šv. U.Leduchovskos gimnazija ir Vilniaus r. Kalvelių „Aušros“ gimnazija.

Renginio pradžioje gera nuotaika ir draugiška atmosfera dalinosi mūsų gimnazijos IIGa ir IVGa klasių mokiniai, kurie ne tik dainavo, bet ir šoko.

MRU absolventas Ezekiel Oshinaike renginį pradėjo paskaita. Jis papasakojo apie Nigeriją, šalies tradicijas, papročius, maistą, lankytinas vietas, kultūrą, pramogas bei etiketą. Mokiniai dalyvavo ir viktorinoje, kur galėjo pasitikrinti žinias bei prisiminti, tai ką pasakojo svečias. Po viktorinos mokiniai dirbo komandose. Pirmiausia jie turėjo sugalvoti savo komandos pavadinimą, kuriame atsispindėtų koks nors prieskonis. Vėliau kūrė plakatus apie Nigeriją ir pristatė juos kitiems mokiniams. Viktorinos dalyviai balsavo už labiausiai patikusius plakatus, o nugalėtojai buvo apdovanoti prizais. Renginio apibendrinimo metu mokiniai gavo žvaigždes su 5 klausimais, į kuriuos atsakę, žvaigždes klijavo į „Refleksijos alėją“. Taip gavome grįžtamąjį ryšį bei idėjų kitiems renginiams. Po renginio visi noriai fotografavosi bei diskutavo su lektoriumi įvairiomis temomis.