Tiksliųjų mokslų savaitės renginiai

Kovo 12-21 dienomis gimnazijoje vyko Tiksliųjų mokslų savaitės renginiai. Mokiniai piešė, matavo, skaičiavo bei dalyvavo įvairiose veiklose.

Š. m. kovo 12 d. 8b klasės mokiniams vyko integruota matematikos ir dailės pamoka tema „Mandalos kūrimas – puikus simetrijos pavyzdys“. Ją vedė vyresnioji matematikos mokytoja Jolanta Bučelienė ir dailės mokytoja Oksana Tučienė. Pamokoje mokiniai piešė ir spalvino savo sukurtas mandalas. Darbai buvo eksponuojami kovo 18–22 d. matematikos kabinete.

Tarptautinė „Pi“ diena, vykusi kovo 14 dieną, nepraėjo pro šalį ir „Ryto“ gimnazijoje. Pasaulyje ji minima kaip matematikų diena.

6b klasės mokiniai kartu su Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos 6-okais po 4 pamokų taip pat šventė „Pi“ dieną. Dvi valandas mokiniai  sprendė matematinius uždavinius, bendravo, piešė, kūrė ir iliustravo pasaką. Po visų užduočių mokinių laukė vaišės. Po renginio mokytojai kartu su mokiniais  sustojo į didelę, gražią Pi raidę ir nusifotografavo.

Gimnazijoje taip pat vyko neformalaus ugdymo pamoka, kuriai IIIG klasių mokiniai labai atsakingai ruošėsi. Pateikė pristatymus su skaičiaus Pi istorija, įvairias lavinamąsias užduotis bei konstantos panaudojimo pavyzdžius. Taip pat mokiniai sprendė kryžiažodį bei vaišinosi jų pačių gamintais skanėstais. Taip originaliai ir smagiai „Ryto” gimnazistai paminėjo matematikos dieną.

Kovo 21-ąją dieną 6b klasės mokiniai su mokytojomis Ingrida Talaliene ir Regina Mikutavičiūte-Kieriene važiavo į interaktyvią nuotykių ir pramogų parodą Future Live, kurioje naudojami meno objektai ir instaliacijos sujungti šiuolaikiškiausiomis interaktyviomis technologijomis. 3D mapping, projekcinis interaktyvumas, virtuali ir papildyta realybė – visos šios technologijos įtraukė moksleivius į kūrybinį veiksmą. Visai šeimai skirta pramoga nukėlė visus į spalvingą ateities planetą, pilną paslaptingų gyventojų, augalų ir gyvūnų. Vėliau, pavalgę ir pailsėję, 6b klasės mokiniai apsilankė Vilniaus planetariume, kuriame klausėsi paskaitos „Į kosmosą skrenda žmogus“.

Kaip ir kiekvienais metais kovo mėnesio trečiąjį ketvirtadienį, mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse „KENGŪRA“. „Kengūros“ konkurso esmė – tik kelios dešimtys (tiesa, labai nekasdieniškų) matematikos uždavinių. Keliasdešimt lemtingų darbo minučių kiekvienais metais vainikuoja įdėtas pastangas ir kruopštų triūsą, neįkyriai visam išminties trokštančiam pasauliui be paliovos teigdamos, kad galvą laužyti prasminga, kad ir matematikos užduotis sprendžiant galima patirti žaismingumą, spėliojimo azartą, žaibiškus, netikėtus proto nušvitimus.

Matematikos ir informacinių technologijų kabinetuose buvo eksponuojami mokinių darbai.