Rudaminiečių pergalė Vokietijoje

Vilniaus rajono Rudaminos žolės riedulininkai lankėsi Vokietijoje (Holsteino-Šlesvigo žemėje), Husum mieste, kur dalyvavo 3 Friesen Cup taurės turnyre. Turnyre dalyvavo 8 merginų ir 4 vaikinų komandos.

Pirmąją dieną rudaminiečiai rezultatu 11-1 įveikė TSV Husum (5 įvarčius pelnė Rafal Stankevič, 4 – Andžej Burkot, po 1 – Dominik Žemoit ir Gabrielius Paškelis), 10-0 TSV Fahrsdorf (6 įvarčius pelnė R.Stakevič, po 2 A.Burkot ir D.Žemoit). Tik po labai atkaklios kovos rezultatu 2-1 nugalėjo Hamburger SV. Antrąją dieną rezultatu 6-0 įveikė TSV Husum, 10-0 TSV Fahrdorf. Po rudaminiečių puolėjo R.Stankevič įvarčių buvo įveikta Hamburger SV. Rudaminiečių komandoje taip pat žaidė R.Arciševski, E.Pugačiauskas ir patikimai vartus saugojęs M.Virbickas. Tai buvo antroji rudaminiečių žolės riedulininkų pergalė Vokietijoje. Prieš 25 metus jie Erfurto mieste tapo Tiuringijos čempionais, kurios sudėtyje žaidė Vitalij Žemoit ir Ramūnas Pugačiauskas (dabartinių čempionų tėčiai). Komanda apdovanota taure, diplomu, o žaidėjai – aukso medaliais. Apdovanojimus įteikė Husum miesto meras Uwe Schmitz.
Išvykos metu buvo pažymėta Lietuvos ir Vokietijos žolės riedulininkų 25 metų draugystė, kuri prasidėjo tarp tuometinio Erfurto HC klubo prezidento, dabar Holstein-Šlesvig žemės žolės riedulio prezidento Andre Sirch ir Rudaminos trenerio Vytauto Vilipo.

Kelionės metu jaunieji riedulininkai lankėsi prie Šiaurės jūros, susipažino su Husum ir Flensburg miestų įžymybėmis. Taip pat nepamiršo Brangdeburg vartų bei Reistago Berlyne.