Edukacinių veiklų ir išvykų diena

Šių metų spalio 3-oji gimnazijoje – edukacinių veiklų ir išvykų diena. Priešmokyklinio ir pradinio ugdymo mokiniai šią dieną praleido įvairiose veiklose.

Priešmokyklinių grupių „Ežiukai“, „Pelėdžiukai“, „Nykštukai“ ugdytiniai važiavo į Vilniaus lėlių teatrą ir žiūrėjo spektaklį „Pasaka apie vėžliuką Strakaliuką“. Tai nuotaikingas, linksmas pamokantis spektaklis apie vėžliuką, kuris ieškojo laimės ir sutiko daug draugų.

1 klasių mokiniai lankėsi Vilniaus zoologijos sode. Iš arti galėjo pamatyti vieną mažiausių primatų pasaulyje – nykštukinę marmozetę, smalsuolius katininius lemūrus, išdykusių surikatų šeimą, didžiausius vėžlius Lietuvoje, spalvotąsias papūgas loriketas.

2 klasių mokiniai lankėsi Trakų rajone esančiame alpakų ūkyje „Alpakos Trakai“. Mokiniai buvo supažindinti su šių egzotiškų gyvūnų elgesio ypatumais, istorija, mityba, avių ir alpakų vilnos skirtumais.

3-4 klasių mokiniai spalio 3 dieną vyko į seniausią Vilniaus kino teatrą „Skalviją“ žiūrėti filmo „Aukščiau debesų“. Čia visiškai pamiršo, kaip nesinori atvėsusiu, lietingu oru anksti keltis į mokyklą, o tiesiog „pasinėrė“ į 12-mečio berniuko, atvykusio per atostogas pas savo mamą, gyvenimą. Istorija tikrai pamokanti, priverčianti kalbėti apie tai, ką pamatė, ir pamąstyti apie save, savo elgesį.

Išvykos paliko vaikams daug įspūdžių bei gerą nuotaiką. Lauksime kitų įdomių išvykų.