Išvyka į Rygą

Spalio 3 dieną iš Rudaminos į Rygą išvykstančią 6-8 klasių mokinių grupę išlydėjo lietus, o Latvija pasitiko su saule.

Atvykę į Rygą apsilankėme Rygos automobilių muziejuje, apžiūrėjome didžiausią ir įvairiausią Baltijoje senųjų motorinių transporto priemonių kolekciją. Muziejuje yra daugybė interaktyvių elementų, neleidžiančių nuobodžiauti, senų radijo imtuvų, telefono aparatų kolekcijos.

Aplankę muziejų, nukeliavome į seniausią Baltijos šalyse Zoologijos sodą. Čia gyvena daugiau nei 400 rūšių gyvūnų, iš kurių daugiau kaip 40 rūšių yra įtrauktos į Raudonąją knygą. Gavę zoologijos sodo žemėlapius, pasijutome kaip orientavimosi varžybose – ieškojome sodo takelių, vedančių nuo vienų gyvūnų prie kitų.

Vėliau leidomės į neilgą apžvalginę ekskursiją po Latvijos sostinę: pamatėme Daugavos pakrantę, puikų viduramžių architektūros pavyzdį – „Trijų brolių” namus, Šv. Petro bažnyčią, Rotušės aikštę, kurioje atstatytas gražiausias ir puošniausias prieškario Rygos pastatas – „Juodagalvių” gildijos namai. Išgirdome pasakojimą apie katiną ant pirklio namo stogo, sugalvoję norą, patrynėme nosis Brėmeno muzikantų skulptūroms.

Pavargę, bet kupini malonių įspūdžių grįžome namo.