Tarptautinis žolės riedulio turnyras

Rudaminos žolės riedulininkai jau 25 metus draugauja su Vokietijos Erfurto žolės riedulio klubu. Ta proga rugsėjo 29 d. Rudaminoje lankėsi svečiai iš Erfurto ir dalyvavo Tarptautiniame žolės riedulio turnyre Vilniaus rajono Merės taurei laimėti. Turnyras vyko 3-ose amžiaus grupėse: U-12,U-14 ir suaugusiųjų mišri. Rudaminos bendruomenėje tai buvo pirmas toks didžiulis žolės riedulio renginys.

Mažiausiųjų grupėje nugalėjo Rudaminos ,,Ryto“ – F.Ruščico gimnazijų rinktinė, II-oji vieta atiteko Erfurto-Rudaminiečių mergaičių komandai. U-14 grupėje po įtemptos kovos Erfurto HC rezultatu 1:1 sužaidė su Vilniaus rajono SM ir 3:0 ir nugalėjo Rudaminos ,,Ryto“- F.Ruščico gimnazijų rinktinę. Rajono sporto mokyklos auklėtiniai rezultatu 4:0 nugalėjo gimnazijų rinktinę ir esant geresniam įvarčių santykiui tapo turnyro čempionais. Antrieji liko erfurtiečiai, o trečioji vieta atiteko gimnazijų rinktinei.

Daugiausia intrigos sulaukta suaugusiųjų mišrioje grupėje. Trys komandos surinko vienodą taškų skaičių: Ardas-Rudamina 1:4 pralaimėjo Erfurt HC ir 2:4 Rudamina 2018 jaunių komandai, bet rezultatu 4:1 įveikė Rudaminos komandą 1993 (ši komanda pirmos kelionės į Vokietiją metu tapo Tiuringijos žemės čempionais), bei užėmė 4 vietą. Tretieji liko Rudamina 1993, rezultatu 2:3 pralaimėję Erfurto HC ir pergalę iškovoję prieš Rudaminą 2018. Antrąją vietą iškovojo Rudamina 2018, o čempionais tapo svečiai iš Erfurto, laimėję du susitikimus.

Apdovanojimus įteikė Rudaminos ,,Ryto“ gimnazijos direktorius Ramūnas Maniuška. Visos komandos buvo apdovanotos taurėmis, o žaidėjai medaliais. Naudingiausi žaidėjai apdovanoti asmeniniais prizais (Sandra Kupfer, Sophia Fisher, Hartmut Richter). Specialiu prizu apdovanotas Erfurto klubo prezidentas Uwe Balles ir Ardo prezidentas Arvydas Ilgevičius. Lietuvių naudingiausi žaidėjai: Gabriel Komarovski, Tomaš Burkot, Andžej Burkot, Gabriel Duduc, Kęstutis Mikutis, Inesa Vilkauskienė.

Svečiai dalyvavo ir ekskursijoje po Vilnių (gidas – istorijos mokytojas Arvydas Norkūnas). Aplankė Trakus, Europos centrą, Druskininkus. Už šiltą priėmimą svečiai padovanojo jauniesiems žolės riedulininkams vartininko aprangą bei 50 žolės riedulio kamuoliukų.

Rudaminos bendruomenė dėkoja Vilniaus rajono savivaldybės administracijai už įsteigtus prizus ir skirtą finansavimą Tarptautinio žolės riedulio turnyrui.